Konfirmasjonsgudstjeneste søndag 13.mai 2018

Søndag 13.mai kl 11.00 er det konfirmasjon i Misjonskirka. I år har vi fire konfirmanter:

  • Elias Johan Arntsen
  • Inga Jonette Kristoffersen
  • Jakob Aleksander Evensen
  • Nathan Mehari Tesfamichael
konfirmanter-2.jpg

I Misjonskirka er du velkommen som konfirmant uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig. Konfirmasjonstiden er en viktig og flott periode av livet hvor du lærer mer om deg selv, dine medmennesker og Gud. I Narvik Misjonskirke følger vi konfirmasjonsopplegget "Tentro", som er et nasjonalt opplegg for frikirker i Norge. Konfirmasjon i Misjonskirka er åpent for alle, du trenger ikke å være døpt for å bli konfirmert her.

Årets konfirmanter har deltatt på Tentro-samlinger annenhver uke fra slutten av september. Samlingene har inneholdt både lek, moro og undervisning.

Konfirmantene har deltatt på noen gudstjenester i Misjonskirka i løpet av året, og på Tentroleir med konfirmanter fra Tromsø, Bodø og Fauske. Noen av konfirmantene har vært på London-tur med 70 andre konfirmanter fra Misjonskirken Norge. 

Les mer om konfirmasjon i Narvik Misjonskirke her.

Reisen til juleKJERNEN

Julekrybben, stallen, Jesus-barnet...På en eller annen måte har vi et forhold til denne julefortellingen- enten vi tror på det eller ikke. På en eller annen måte er vi på vei enten i retning mot eller i retning fra denne hendelsen. Hver av dem som var rundt stallen denne natten for mer en 2000 år siden, hadde sin vei fram til Jesus-barnet. For noen var veien full av endring og sterke følelser,  noen forholdt seg vitenskapelig og forskende til det hele, på leting etter fakta. Noen observerte det hele mer på avstand, mens andre åpnet dørene sine for disse hovedpersonene. Hva gjorde det med dem? Hva førte dem til Jesus? Er det noe som drar deg i retning av stallen?
Årets Stjernedryss-gudstjenester blir en reise tilbake i tid til kjernen i juleevangeliet der vi møter noen av de som var der da det skjedde. Veien kan være lengre for oss i dag, tross alt vi omgir oss med av julepynt og tradisjoner. Den indre reisen til julekjernen kan være så lang at juleevangeliet for mange kjennes irrelevant  og fjernt, uten noe egentlig betydning. Bibelen forteller om en Gud som tar den lange reisen, som forlater hjemmet sitt i himmelen for å komme oss i møte.

Søndag 3.desember, søndag 10.desember og søndag 17.desember kl 11.00 blir det ”Stjernedryss i adventstid”- en opplevelsesgudstjeneste for hele familien med drama, solister, husband, barnekor, ”dagens stjerneskudd”- gjester fra byen, appell og kirkekaffe.
Julaften kl 15.00 blir det familiegudstjeneste.

Stjernedryss 2017.jpg

Fader vår

Denne høsten har vi overskriften “Fader vår” på gudstjenestene våre I Narvik Misjonskirke.
“Jesus lærte disiplene sine å be den bønnen vi kaller Fader Vår eller Vår Far. En bønn som bes i kirken, ved sykesengen, av gammel vane…
Noen har lært bønnen hjemme, andre i søndagsskolen eller i konfirmasjonstiden. En bønn som består av 64 ord, og om du ber i normalt tempo tar det ca 25 sekunder å be den.

En enkel bønn, men kanskje de 64 mest kraftfulle ordene i verden.

Fader vår er mer enn et liturgisk ledd i gudstjenesten. Det er en bønn vi kan bruke, vi kan få leve med, hvile i, en bønn som utfordrer og som forandrer. Bønn er dialogen mellom det synlige og det usynlige, mellom himmel og jord, skaperen og det skapte, mellom far og barn. Bønn er ikke en langdistanse-dialog, men Gud har kommet inn i vår verden, helt ned hit i ditt og mitt liv. Hva ville skjedd om vi tok utfordringen til Jesus på alvor med å be denne bønnen? Hvilke konsekvenser får den i livet mitt?

7 søndager i høst med oppstart søndag 3.september.

Bilde fader vår.jpg