"Jeg tror"

Denne høsten har vi temaet “Jeg tror” på søndagene i Misjonskirka. Førstkommende søndag 4.september er temaet “Jeg tror på en allmektig Gud!” Det blir utdeling av “Gripekorset” til alle barn i starten av gudstjenesten.

Hva er et gripekors? Det ligger i ordet: det er et kors som er laget på en slik måte at man kan gripe tak om det, og holde det i hånden. På grunn av utformingen ligger det så fint inne i hånden, og det er godt å holde rundt.

Korset er det mest sentrale i kristen tro. Uten korset finnes ingen kristen tro. Som mennesker opplever vi ulike faser, noen ganger banker sykdom på døra, man kan kjenne på uro og angst, man ber for noen som sliter med livet, - da kan det være godt å gripe om korset!Selvsagt har ikke dette korset noen "magisk" kraft, men av og til kan det være godt med noe håndgripelig - bokstavelig talt - når det som handler om tro av og til kan virke abstrakt.

Uten navn_.png

I Barnekirka i Misjonskirka bruker vi et “Gripekors” når vi samler oss til en liten bønnestund på slutten av Søndagsskolen. Da sender vi korset rundt slik at hvert barn får holde det. Barna får muligheten til å be høyt eller stille inni seg, eller sende korset videre til neste mann hvis de ikke vil be for noe.

Ved å dele ut gripekors til alle barna vil vi oppmuntre dere som foreldre til å bruke gripekorset hjemme som en del av trosopplæringen. Det kan f.eks brukes i forbindelse med leggetid. Sengekanten er en perfekt arena for å snakke om tro. Man kan snakke i lag om ting som har skjedd i løpet av dagen; ”Highs and lows”. Hva har vært bra i dag? Hva har vært dårlig i dag? Eller ta utgangspunkt i noe som kommer, og be for det sammen. Barnet og den voksne kan ha hver sin tur å holde gripekorset. Barna har ofte bønneemner, både små ting og store ting! Der er de gode forbilder for oss voksne!

sdfsdfsdfsdf.png

”Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.  Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.” Fil 4,6-7