Reisen til juleKJERNEN

Julekrybben, stallen, Jesus-barnet...På en eller annen måte har vi et forhold til denne julefortellingen- enten vi tror på det eller ikke. På en eller annen måte er vi på vei enten i retning mot eller i retning fra denne hendelsen. Hver av dem som var rundt stallen denne natten for mer en 2000 år siden, hadde sin vei fram til Jesus-barnet. For noen var veien full av endring og sterke følelser,  noen forholdt seg vitenskapelig og forskende til det hele, på leting etter fakta. Noen observerte det hele mer på avstand, mens andre åpnet dørene sine for disse hovedpersonene. Hva gjorde det med dem? Hva førte dem til Jesus? Er det noe som drar deg i retning av stallen?
Årets Stjernedryss-gudstjenester blir en reise tilbake i tid til kjernen i juleevangeliet der vi møter noen av de som var der da det skjedde. Veien kan være lengre for oss i dag, tross alt vi omgir oss med av julepynt og tradisjoner. Den indre reisen til julekjernen kan være så lang at juleevangeliet for mange kjennes irrelevant  og fjernt, uten noe egentlig betydning. Bibelen forteller om en Gud som tar den lange reisen, som forlater hjemmet sitt i himmelen for å komme oss i møte.

Søndag 3.desember, søndag 10.desember og søndag 17.desember kl 11.00 blir det ”Stjernedryss i adventstid”- en opplevelsesgudstjeneste for hele familien med drama, solister, husband, barnekor, ”dagens stjerneskudd”- gjester fra byen, appell og kirkekaffe.
Julaften kl 15.00 blir det familiegudstjeneste.

Stjernedryss 2017.jpg